snygga fönsterNär jag är ute och går så brukar jag ofta titta på husen som jag går förbi. Jag gillar att få en glimt av andra familjers liv, se hur de kanske sitter i köket och äter middag eller tittar på Postkodmiljonären på teve. Jag brukar titta efter vilken slags inredning de har och fundera över vilka de är. Är de en sådan där härligt slarvig familj som samlar på hög men är glada ändå, eller är de en väldigt modern familj som gillar stilrent och minimalistiskt. Jag brukar undra hur det skulle vara att bo där.

Nu låter det kanske som att jag är en obehaglig fönstertittare, men så är inte fallet. Jag kikar bara in lite snabbt när jag går förbi, och jag stirrar aldrig om någon stirrar tillbaka. Dessutom så tittar jag inte bara in i husen utan också på deras utsida. Jag tycker nämligen att det är roligt att titta på själva designen, vilken form och färg huset har och vilka detaljer det har. En sak som enligt mig är viktig för att ett hus ska vara fint är att det har snygga fönster. Jag menar alltså att fönstren ska matcha huset.

Det finns företag som erbjuder kunden att själv designa sina fönster, det vill säga välja mellan olika material, glas och modeller, och det tycker jag är en bra idé för att man verkligen ska få ett fönster som passar till huset. Jag tycker att det är väldigt fint med stora fönster, gärna sådana som nästan går ända ner i golvet, men om jag själv hade sådana så skulle jag nog känna att det blev för mycket insyn – ni vet, ifall det går förbi sådana där personer som tycker om att titta in hos andra…!