Mys har jag skrivit om tidigare i samband med rea på soffor från Trademax, och mys är en känsla jag ständigt försöker få in i mitt hem. Ett av de rum som behöver mest mys för att jag ska trivas i det är sovrummet, och det finns en massa saker som krävs för att rätt myskänsla ska infinna sig där. Belysningen måste vara den rätta; det får inte vara för ljust. Alla möbler måste ha den rätta mjuka känslan. Tapeterna måste ha rätt färg och mönster. Det är med andra ord ett stort jobb att skapa det perfekta sovrummet, sovrummet där man kan somna in i rätt stämning och drömma vackra och mysiga drömmar, men jag har hittat mycket sovrumsinspiration hos Trademax. Jaja, av allt det jag räknat upp så finns det iallafall en sak som är viktigare än alla de övriga: sängen.

Utan ”rätt” säng så kan ett sovrum aldrig bli riktigt mysigt. Sängar finns i alla möjliga sorters varianter och alla har inte riktigt samma smak: det som en tycker är mysigt tycker en annan är tråkigt. Sedan tillkommer också problemet att man ibland måste välja lite mellan utseende och hur pass skön sängen är att sova i. Det här är också ett av de fall där storleken har betydelse: vissa tycker om att ha en jättestor säng att vräka sig i, andra föredrar en mindre, och för par gäller helt andra regler. Alla dessa frågor gör att jag har lite problem med att köpa en ny säng: frågorna är många liksom alternativen. Lite beslutsångest helt enkelt, även om jag verkligen tycker att det är dags att köpa en ny. Samtidigt har jag även hittat ett helt gäng billiga sängar hos Trademax, som dessutom ser bra ut, så det blir nog en ny säng snart ändå.