För inte så länge sedan skrev jag om Ryds Bilglas och hur de är suveräna på att fixa mina bilrutor har jag skrivit om tidigare. Jag är helt enkelt väldigt nöjd med deras tjänster. Så när jag för lite över en månad sedan bestämde mig för att fixa ett uterum (jag vet, lite i senaste laget, men jag slapp i alla fall rusningen) så föll det sig naturligt för mig att vända mig till Ryds Glas. Ryds Glas och Ryds Bilglas är delvis samma företag men med olika fokus vilket ju framgår av namnen. Men jag tänkte som så att om de kan det där med glas till bilar så borde de kunna det där med glas till uterum också. Det verkar ju logiskt, eller hur?

Inspiration

Inspiration till mitt uterum hittade jag hos Vi I Villa, en sajt som jag kollar in ofta just på grund av allt inspirerande material som finns där. Hos Ryds Glas valde jag sedan ett glastak från Santex med riktigt bra isolering och än så länge måste jag säga att jag är riktigt nöjd. Santex glastak från Ryds Glas är helt enkelt högklassigt och bra på att hålla kylan ute. Det är helt fantastiskt att vistas där sent på kvällen och titta upp på alla stjärnorna utan att behöva frysa häcken av sig. Jag köpte till en plisségardin också, men den kommer jag knappast att få användning av förrän till nästa sommar (den stänger ute det värsta solljuset och förhindrar att uterummet förvandlas till en bastu).

Hur länge kan det användas?

Nu är det lite spännande att se hur pass länge till jag kan använda mitt uterum. Oktober har ju än så länge varit ganska så mild och ingen snö har vi sett ännu. Jag räknade med att uterummet borde kunna användas till mitten eller slutet på oktober, och nu är vi ju där. Det ser nog ut som om det i år kommer att fungera fint en bra bit in i november, men kanske jag behöver skaffa någon form av uppvärmning också, ett enkelt elelement till exempel. I vilket fall så tycker jag redan att jag fått valuta för pengarna!