Om Krokstrandsfestivalen

Krokstrandsfestivalen har varit en av Strömstads allra finaste pärlor. Men som så många andra pärlor är de ovanliga, men ack så populära. Krokstrandsfestivalen har varit ett mycket uppskattat inslag i stadsbilden, och har hållit på under en 10-årsperiod, fram till 2008 då festivalen lades ner för första gången. Den återuppstod igen 2010 och var väldigt välbesökt och uppskattad och året därpå så arrangerades den igen. Dock blev 2012 det sista året som vi fick vara med om det, då festivalen återigen lades på is. Det finns planer på att starta den ännu en gång, men tills dess får vi ta med oss minnena och upplevelserna.

Så vad handlade Krokstrandsfestivalen om? Det var en festival som hyllade musiken och gav människorna i Krokstrand något att glädjas åt varje sommar, där jag var en av dem som uppskattade dess existens allra mest. Att festivalen har haft betydelse för oss går inte att ta miste på, för den ambition och vilja att fortsätta som fanns och fortfarande finns är påtaglig i samhället. Det känns helt enkelt som att det saknas något för oss alla här. Krokstrand är en väldigt vacker plats men den känns samtidigt tom när inte festivalen finns längre.

Det här är bloggen som kommer ta tillvara på själva känslan av festivalen. Det blir därför en hyllning till musiken, eftersom att det är precis det som Krokstrandsfestivalen har gett mig och många andra. Jag kommer också försöka minnas hur det har varit under de där härliga dagarna i juli, för det är inget som är fel med att luta sig tillbaka och tänka på stunderna som varit. Det var ju ganska nyligen som festivalen lades ner, men det känns ändå som ett kapitel som inte riktigt hänt, som är långt borta på något sätt. Därför blir min blogg mitt sätt att bevara minnet av Krokstrandsfestivalen och samtidigt berätta lite om mig själv och mitt liv.