matfestenDet brukar tillhöra standarden att en festival medför ett ökat antal människor som besöker dels festivalområdet, men också restaurangerna. När Krokstrandsfestivalen stått i full blom så har det varit knökat på de allra flesta ställena här, och gudarna ska veta att vi inte har jättegott om utrymme. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum och det har vi år efter år visat att vi mäktat med här. Att vi dessutom får en mer levande stad med glada och danssugna människor gör att jag känner mig mer levande än någonsin, för den största glädjen som jag hittar i livet är den glädjen som jag delar med andra, likasinnade människor.

Festivalen brukar också innebära att det kommer olika typer av matvagnar som har både det ena och det andra att bjuda på. Jag är inte sen av mig att prova på, en kulinarisk äventyrare om ni så vill, och försöker se till att prova på alla nya bekantskaper. Så var det också under Krokstrandsfestivalen, och jag tror att själva festivalen är orsaken till att jag numera inte tvekar när det finns tillfällen att prova på ny mat. Det är så jag har upptäckt många av mina favoriträtter genom åren, att våga ta steget utanför bekvämlighetszonen och smaka något helt obekant.

Det gör inte heller så mycket att jag åt som mest under denna festival. Saken är den att dansen innan och efter har sin effekt den också. Det betyder att kalorier går in och kalorier går ut med en väldig fart, och eftersom det inte blev någon festival i somras så är magen kanske lite rundare än vad jag hade räknat med.