innebandyJag har väl aldrig varit speciellt framgångsrik när det gäller idrott, men det finns en sport som jag faktiskt är ganska duktig på. I yngre år så provade jag på både det ena och det andra. Fotbollen, ishockeyn och handbollen var aldrig riktig något för mig, det var sporter som krävde mycket fysiskt av mig, och jag har väl aldrig varit någon muskelknutte eller större kille som kunnat använda min kropp till min fördel. För mig handlade det mer om teknik och finkänslighet, och i de lägre divisionerna av ovan nämnda sporter så finns det inte speciellt mycket utrymme för att var teknisk. Där behöver man fysisk styrka.

Förutom i en sport. Innebandyn. Där är det ofta som tekniken är till din fördel, och även om innebandy är en förhållandevis fysisk sport så är det betydligt mer fördelaktigt att vara tekniskt lagd. Det handlar om att vara snabb i tanken, snabb i fötterna och samtidigt ha tekniken med dig. Har du de tre komponenterna, utan att ha den fysiska styrkan, så kommer du fortfarande vara en av lagets bästa. Det är precis det som gör att en innebandyspelare är lyckosam.

Det är skönt att jag fastnat för innebandyn, för just lagidrotter är något jag tycker mycket om. Det ger ett tillfälle att göra saker tillsammans med människor, att träna tillsammans för ett gemensamt mål och samtidigt utvecklas i samma riktning. Det gör att man skapar band till människor som är helt annorlunda än i andra relationer i livet. Man får en speciell relation när man tränar, svettas och duschar tillsammans.