En av de saker som jag har ordnat hemma för att få lite coolare stämning är en bar. Ingen jätteavancerad sak, men tillräckligt för att vi ska kunna sitta jag och några kompisar och ta oss ett glas och snacka lite. Det känns lite coolt att ha en egen bar även om den nu är liten. Men helt bra är den inte eftersom jag saknar en del möbler. Visst är det trevligt att stå och hänga vid bardisken, och det ger definitivt en skön känsla. Men efter en halvtimme eller så (max!) så börjar man faktiskt bli lite trött i benen, och det kan det ju vara skönt att sitta ner. Eftersom bardisken är så högt placerad så går det inte att sitta där, utan vi får helt enkelt gå till vardagsrummet och sätta oss där. Trevligt det med, men nu har jag ju en bar och den ska utnyttjas!

Barstolen Style från Chilli.

Barstol Style

Lösningen är ju ganska så enkel. Jag måste helt enkelt skaffa barstolar till min bar! Det borde jag kanske tänkt på lite tidigare men det gjorde jag uppenbarligen inte. Men att hitta bra barstolar var inte speciellt svårt, utan jag har redan beställt fem stycken, vilket egentligen är mer än vad som behövs. Alltid bra att ha en i reserv, dock! Jag funderade först på att köpa någonting lite annorlunda, men till slut blev det ändå en klassisk barstol, Style från In Living. Ska det vara barkänsla så ska det!

Nu när baren är helt och fullt användbar så måste jag nu också lära mig lite om drycker och så. Blanda drinkar till kompisarna kanske till nästa gång jag har fest. Det där med att blanda drinkar vet jag egentligen inte så mycket om, förutom då att bartenders ofta hävdar att det är betydligt svårare än det ser ut. Till att börja med ska jag nog skaffa en drinkbok (det finns många sådana) och experimentera på egen hand, men sedan skulle jag nog vilja gå en kurs också. Vet någon om det finns lite enklare kurser för oss som vill lära oss lite om drinkar och drinkblandning utan att för den skull bli professionella bartenders? Det vore kul! (BTW, om någon undrar, så var det från www.chilli.se som jag köpte barstolarna. Billigt och bra).