Över ett år sedan baren här hemma blev klar och nu funderar jag på om det inte vore dags att göra den ännu lite coolare. Den är trevlig och fungerar bra som det är men det går nog att bättra på stämningen lite ytterligare, så att vi får en ännu bättre känsla och stämning. Jag har haft en del funderingar på vad som kan göras och första steget blir nog att fixa ett nytt golv. Som det är nu så har barrummet ett riktigt tråkigt plastgolv och så kan vi ju inte ha det, eller hur? Inte direkt någon känsla i ett vanligt jäkla tråkigt plastgolv, som dessutom börjar bli mer slitet än vad som är acceptabelt, även om det hade varit i hallen! Riktigt illa med andra ord.

Det jag ska skaffa är ett riktigt rejält trägolv. Inte parkett eller faner, utan äkta trä. Tanken är att skapa lite av en vilda västern-känsla, en saloon. Ett trägolv är då bara det första steget, det ska komma mera. Pianist kommer jag dock inte att skaffa, det finns gränser och dessutom så skulle det bli lite väl dyrt. Men ska se efter om det inte finns lite gammaldags trämöbler där ute som skulle kunna passa in för att få in den rätta 1800-talskänslan. Ett schysst träbord och några stolar, som man kan sitta vid och umgås om själva baren börjar bli lite trång, till exempel. Det kan bli hur bra som helst.

En stor TV
Sedan kanske det är dags att skaffa en riktigt maffig storbildsteve till bar-rummet också, en 4k-sak. Inte så vilda västern kanske, men det är smällar man får ta. Att kunna sitta där med polarna och titta på filmer, sport och liknande vore riktigt coolt. Festens medelpunkt skulle man kunna säga. Baren är ju trevlig som den är, men vi använder den för sällan. Med de utbyggnader jag beskrivit och en storbildsteve skulle det kunna bli ett riktigt bra festrum, där vi kan samlas och umgås allihopa. Kanske skulle kompisarna vara villiga att skramla till en storbilds 4k-TV? De vet ju att de är välkomna nästan när som helst.